Metakognitive metoder er nu også på hylderne hos mig.

Først kom den kognitive teori så kom den metakognitive teori. Begge teorier forsøger at gøre op med behovet for at bearbejde følelser og fortid. Begge teorier har fokus  på at bevidste tanker og opmærksomhed kan skabe trivsel og overskud. Begge teorier har udviklet et hav af konkrete metoder til bevidstgørelse af bedre tankeprocesser og til træning af hjernens funktioner.

Jeg har anvendt kognitive metoder i mange år, når det har været relevant. Jeg har også anvendt metoder, der nu kaldes metakognitive. Nu har jeg fået flere metoder ind i mit repertoire. Jeg tilpasser altid mine metoder til den enkelte person jeg samtaler med. Min uddannelse og erfaring sætter mig i stand til at vide, hvordan og hvorfor en metode virker, hvad den kan og ikke kan. Kurset i Metakognitive metoder har givet mig ny inspiration og konkrete øvelser, som jeg fremover vil bruge, når det er relevant.

Kommer der en efterspørgsel efter metakognitive forløb over 6-8 sessioner, så er jeg klar, så vidt vi er enige om, at det er relevant. Ellers har jeg mange andre veje vi kan udforske og gå sammen. Jeg ved hvordan det kan virke, men det er dig, der bestemmer om det duer for dig.

Når en metode er ny sker der nemt det, at det lyder så forjættende som om det virker på alt, hurtigt og nemt. (Og der er også folk, der gerne vil fortælle, at det nu er det bedste på markedet. De satser på at kunne leve af det de har opfundet eller investeret i.) Sådan er det ikke. Intet virker på alt!

Al forandring og udvikling er en indsats og kræver mod og vilje. Samtidigt sker der heldigvis også ubevidste og automatiske forandringer undervejs i behandlingen i de fleste tilfælde.